НОВА УЧЕБНА ГОДИНА 2008/2009

Отново е 15 септември!Училищният звънец оглася цялото село.Всички бързат нанякъде.Но най-много са нетърпеливи първокласниците.Днес те ще прекрачат за пръв път училищния праг.С много трепет и вълнение,заедно със своите родители,те бързат към училището.Всички се радват,че ще дойдат точно в това училище и ще учат точно тук. С тези съученици и с тези учители. Весела глъчка и забързани стъпки се чуват навсякъде.Всеки бърза да гласи този хубав празник ,останал още от нашите деди,радетели на родолюбието и образованието. Ето идва и реда на началото – извеждане на знамето,команди – ето така влизаме в строя. Следват словото на директорката – госпожа Петкова ,успяла да запази пламъка на нашето училище жив за поколения напред.Тя прочита обръщение и от министъра.След това произнася прочувствено слово. Следват и препоръките на г-н Чукаров/кмет/ към всички ученици и подаръци от кмета на Павликени и от г-жа Петкова.Новите първолаци получиха и своите първи буквари.По училищен обичай преминаха през отворената книга и си взеха питка с мед,за да им е сладко ученето.В класната стая ги посрещна г-жа Кръстева -класната им ръководителка и г-жа Дамянова,която ще им преподава.

С много радост,сълзи и смях мало и голямо влезе в училище,като мина през водата,излята от менчето,украсено за случая и под звуците на първия звънец.

С много оптимизъм и вяра започна първият учебен час по родолюбие !

снимки:Боряна Игнатова (родител от Г.Студена)

Advertisements

2 Коментари to “НОВА УЧЕБНА ГОДИНА 2008/2009”

  1. Б.Хаджиева Says:

    Снимките са направени от Боряна Игнатова -родител от с.Г.Студена

  2. Milko Says:

    Zdravejte.
    Predi mnogo vreme poznavah edna Borqna ot ezikovata gimnaziq vav Veliko Turnovo.Ako stava vapros za su6tata Borqna Ignatova-roditelkata ot G.Studena ,koqto e pravila snimkite-da mi pi6e na kolewmi@abv.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: